Madeleines


Nodig

- 100 g roomboter
- 100 g bloem
- 100 g suiker
- 4 g bakpoeder
- 2 eieren
- 1/4 bio-citroen

Werkwijze

- Smelt de boter op een laag vuur.
- Meng de bloem met de suiker en het bakpoeder.
- Roer de eieren erdoor en doe de gesmolten boter erbij.
- Voeg het sap en de zeste van de citroen toe.
- Schep het deeg in een spuitzak.
- Beboter de madeleinevorm en bestuif met bloem.
- Vul de vormpjes voor 4/5.
- Zet de vorm met het deeg minstens een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Bak de madeleines 5 minuten op 225°C, verminder dan de oven tot 175°C en bak nog 6 minuten.
- Laat de madeleines 5 minuten in de vorm afkoelen en ontvorm ze dan. Laat afkoelen op een taartrooster en garneer eventueel met gesmolten chocolade.

Als je een vulling in de madeleines wil kun je chocoladedruppels aan het deeg toevoegen of 2 halve frambozen in het deeg drukken nadat je het in de vormpjes spoot.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design