Nodig voor 16 ovenkoeken
- 500 g bloem
- 25 g broodverbeteraar
- 250 ml lauw water
- 30 g verse gist of 15 g droge gist
- 25 g boter
- 7 g zout
Werkwijze
- Los de gist op in lauw water.
- Doe de bloem, de broodverbeteraar, de boter en het gistmengsel in de kom van de keukenmachine.
- Meng het bloemmengsel 2 minuten met de kneedhaak en voeg daarna het zout toe. Meng daarna nog 8 minuten verder.
- Laat het deeg 1 uur rijzen in een met een handdoek bedekte kom die je lichtjes met olie inwrijft.
- Sla het deeg plat en verdeel het deeg 4 keer in 2 zodat je 16 deegbolletjes hebt.
- Bol de broodjes op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 10 minuten rusten.
- Bestuif de bolletjes met een beetje bloem en druk ze plat. Laat 30 minuten rusten.
- Druk de bolletjes een tweede keer plat. Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de bolletjes nog 15-20 minuten rijzen.
- Bak de ovenkoeken ongeveer 20 minuten op 200°C.
0 reacties:
Een reactie posten