Bretoense appeltaart (luie versie)
Nodig
- 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg of bladerdeeg
- 1 el suiker
- 1 el bloem
- 4 à 5 appels in blokjes
- 100 g gesmolten boter
- 35 g maizena
- 150 g suiker
- 3 eieren
- bloemsuiker voor de afwerking
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol het deeg uit in een taartvorm.
- Meng een eetlepel bloem met een eetlepel suiker en verspreid dit mengsel over de deegbodem.
- Verdeel de appelstukjes over de deegbodem.
- Maak een mengsel met de gesmolten boter, de maizena en de suiker.
- Splits de eieren. Doe de eigelen bij het taartbeslag.
- Klop de eiwitten stijf en hef ze dan ook onder het taartbeslag.
- Giet het mengsel over de appelstukjes.
- Bak de taart ongeveer 35 minuten op 175°C.
- Bestuif de afgekoelde taart met bloemsuiker.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten