Speculaaskoekjestaart
Nodig
- 400 ml slagroom (vetgehalte 30% of meer)
- 250 g mascarpone
- 60 g speculoospasta
- 1 el vanillesuiker
- 2 el suiker
- 1 pakje speculaaskoekjes
- seizoensfruit voor de afwerking
Werkwijze
- Klop de slagroom met de vanillesuiker en de suiker half stevig.
- Voeg de mascarpone en de speculoospasta toe en klop tot een stevige topping
- Bouw nu de koekjestaart. Dit doe je door een speculaasje te besmeren met de speculaasroom en er een ander speculaasje tegenaan te plakken. Zet de speculaasjes op hun zij en bouw zo verder tot je het hele pak koekjes hebt verwerkt. Je hebt nu een rij speculaasjes met speculaasroom ertussen.
- Smeer met een paletmes een laag room bovenop en op de zijkanten van de koekjestaart en strijk mooi glad.
- Doe de rest van de speculaasroom in een spuitzak en versier de taart met mooie swirls.
- Zet de koekjestaart minstens een viertal uur (een nacht is nog beter) in de koelkast zodat de koekjes de room mooi hebben opgenomen.
- Werk voor het opdienen de koekjestaart af met seizoensfruit. Snij de stukjes taart schuin af zodat je in je taartstukjes mooi de rijen koekjes kunt terugzien.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten