Muffins met blauwe bessen
Nodig voor 12 muffins:
- 300 g zelfrijzende bloem
- 130 g kristalsuiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 160 ml melk
- 125 g gesmolten boter
- 1 ei
- een kopje blauwe bessen
Werkwijze:
- Zeef de bloem in een ruime kom. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe. Maak een kuiltje in het mengsel.
- Meng de melk, boter en het losgeklopte ei. Voeg toe aan de bloem en meng kort tot de ingrediënten vermengd zijn.
- Haal de blauwe bessen door een restje bloem zodat ze een bloemjasje hebben. Spatel ze voorzichtig door het deeg.
- Vul een muffinvorm met cupcakepapiertjes en schep de vormpjes tot 2/3 vol.
- Bak de muffins 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180° tot ze gaar zijn.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten