Nodig voor 12 cupcakes:
- 90 g boter
- 125 g suiker
- 2 eieren
- 125 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 75 g mascarpone
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1 banaan
- 200 ml room (minstens 30 % vetgehalte)
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 50 g fondant chocoladecallets
- 12 maraschinokersen en cupcakesprinkels
Werkwijze:
- Klop de boter met de suiker tot een romige massa.
- Voeg een voor een de eieren toe.
- Zeef de bloem met het bakpoeder bij het deeg.
- Roer het vanille-extract door de mascarpone, voeg dan toe aan het deeg.
- Prak de banaan en voeg ze toe aan het deeg.
- Vul cupcakevormpjes tot 2/3.
- Bak 20 minuten in een op 170° voorverwarmde oven.
- Laat de cupcakes 5 minuten in het bakblik en haal ze dan uit de vorm om op een rooster te laten afkoelen.
- Klop 150 ml slagroom stijf met vanillesuiker, spuit toefjes op de afgekoelde cupcakes en zet ze in de koelkast.
- Maak ganache met 50 ml room en 50 g chocoladecallets. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur en lepel op elke slagroomtoef een eetlepel chocoladeganache.
- Werk af met een maraschinokers en cupcakesprinkels.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten