Nodig:
-180 g boter op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 1 ei
- een koffielepel vanille-extract
- 400 g bloem
- een mespuntje zout
Werkwijze:
- Meng de boter en de suiker.
- Voeg het ei en het vanille-extract toe. Meng tot het ei is opgenomen in het deeg.
- Meng het zout onder de bloem.
- Zeef en meng beetje bij beetje de bloem onder het deeg tot je koekjesdeeg klaar is.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en legt het minstens een uur in de koelkast.
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot 3-4 mm dik.
- Steek koekjes uit en stempel ze indien gewenst met een bebloemde koekjesstempel.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten op 175°. Laat ze afkoelen op een taartrooster. In een koekjestrommel zijn ze zeker een week houdbaar (als je zo lang kunt wachten met opsmullen...)!
0 reacties:
Een reactie posten