Cupcéclairs


Nodig voor 12 cupcéclairs:
- benodigdheden voor het basisrecept cupcakes
Voor de banketbakkersroom:
- 250 ml melk
- 1 ei + 1 dooier
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 35 g suiker
- 10 g vanillepuddingpoeder
Voor het chocoladeglazuur:
- 75 g chocolade
- 10 g boter
- 2 eetlepels poedersuiker

Werkwijze:
- Bereid de cupcakes zoals vermeld in het recept.  Laat ze volledig afkoelen
Maak de banketbakkersroom:
- Breng de melk aan de kook in een steelpannetje.
- Klop het ei en de dooier met de vanillesuiker en de suiker tot een witte schuimende massa.  Voeg het vanillepuddingpoeder toe.
- Voeg een beetje warme melk bij het eimengsel en roer los.  Giet dan de rest van de melk erbij.
- Doe het mengsel terug in het pannetje en laat al kloppend op een laag vuur indikken.
- Laat afkoelen (gaat vlugger als je het pannetje in een kom ijswater zet).  Klop geregeld zodat er geen vel op de banketbakkersroom komt.
- Doe de afgekoelde room in een spuitzak.
- Snij het bolle stukje van de cupcakes af en snij in het midden een kegeltje uit de cupcake.  Vul ze royaal met banketbakkersroom.  Zet de topjes terug op de cupcakes.
Maak het chocoladeglazuur:
- Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf met de boter.
- Voeg de gezeefde poedersuiker toe en meng tot een gladde chocoladesaus.
- Lepel het chocoladeglazuur op de cupcéclairs.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design