- 125 g zelfrijzende bloem
- 125 g suiker
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- 1/2 tl vanille-extract
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Doe alles behalve de melk in een grote mengkom en meng goed met een handmixer of keukenmachine.
- Voeg de melk toe en mix alles nog even kort.
- Zet cupcakepapiertjes in een muffinvorm.
- Vul de vormpjes voor 2/3, dit gaat het makkelijkst met behulp van een ijsschep. Zo krijg je de perfecte hoeveelheid beslag en zijn al je cupcakes even groot.
- Zet de bakvorm in de oven en laat de cupcakes 15 tot 20 minuten bakken. Als een houten prikkertje droog uit een cupcake komt zijn je cakejes klaar.
- Haal de cupcakes uit de oven en laat ze nog 5 minuutjes in de vorm zitten. Laat ze daarna afkoelen op een taartrooster.
0 reacties:
Een reactie posten