Muffins met blauwe bessen

In de zomervakantie gaan wij bijna wekelijks langs in de O'bio zelfpluktuin.  We komen dan thuis met een hele lading bio-bessen vol zomervitamientjes.  Met al dat lekkers moet je natuurlijk ook aan het bakken gaan.  Deze muffins zijn het lekkerst als ze vers uit de oven komen!


Nodig voor 12 muffins:
- 300 g zelfrijzende bloem
- 130 g kristalsuiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 160 ml melk
- 125 g gesmolten boter
- 1 ei
- een kopje blauwe bessen

Werkwijze:
- Zeef de bloem in een ruime kom.  Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.  Maak een kuiltje in het mengsel.
- Meng de melk, boter en het losgeklopte ei.  Voeg toe aan de bloem en meng kort tot de ingrediënten vermengd zijn.
- Haal de blauwe bessen door een restje bloem zodat ze een bloemjasje hebben.  Spatel ze voorzichtig door het deeg.
- Vul een muffinvorm met cupcakepapiertjes en schep de vormpjes tot 2/3 vol.
- Bak de muffins 25-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180° tot ze gaar zijn.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design