Koekjes om te stempelen

Met dit recept bak je koekjes die niet vervormen bij het bakken, je kunt dus een stempel maken in het deeg die na het bakken mooi zichtbaar blijft:


Nodig:
-180 g boter op kamertemperatuur
- 200 g suiker
- 1 ei
- een koffielepel vanille-extract
- 400 g bloem
- een mespuntje zout

Werkwijze:
- Meng de boter en de suiker.
- Voeg het ei en het vanille-extract toe.  Meng tot het ei is opgenomen in het deeg.
- Meng het zout onder de bloem.
- Zeef en meng beetje bij beetje de bloem onder het deeg tot je koekjesdeeg klaar is.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en legt het minstens een uur in de koelkast.
- Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier tot 3-4 mm dik.
- Steek koekjes uit en stempel ze indien gewenst met een bebloemde koekjesstempel.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 10 minuten op 175°.   Laat ze afkoelen op een taartrooster.  In een koekjestrommel zijn ze zeker een week houdbaar (als je zo lang kunt wachten met opsmullen...)!

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design