Nicnacjes met suiker - iced gem

 


Nodig voor de koekjes:
- 150 g witte suiker
- 50 g vanillesuiker
- 200 g boter op kamertemperatuur
- 1 ei
- 400 g bloem

Nodig voor de icing:
- 50 g eiwit
- 300 g poedersuiker
- 1/2 tl citroensap

Werkwijze voor de koekjes:
- Mix de suiker, vanillesuiker en boter romig.
- Voeg dan het ei toe en mix tot het helemaal is opgenomen.
- Voeg de bloem toe en meng tot een stevig deeg.
- Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het minstens een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm tussen 2 vellen bakpapier. 
- Steek kleine ronde koekjes uit. De achterkant van een spuitmondje heeft het ideale formaat.
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze ongeveer 11 minuten op 190°C. De koekjes zijn klaar als de randjes goudbruin beginnen te kleuren. Ze zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen, laat ze dus iets afkoelen voordat je ze op een rooster legt.

Werkwijze voor de icing:
- Doe de eiwitten met het citroensap in een grote, schone, vetvrije kom en voeg een beetje van de poedersuiker toe.
- Mix de eiwitten tot ze beginnen opstijven en voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe totdat er kleine, stijve pieken ontstaan.
- Verdeel de icing in verschillende potjes als je verschillende kleurstoffen wil toevoegen.

Afwerking:
- Doe de icing in een spuitzak met een stervormig spuitmondje.
- Spuit toefjes op de koekjes. Als de toefjes hun vorm niet behouden, voeg dan nog een eetlepel bloemsuiker toe aan de icing.
- Laat de koekjes enkele uren drogen tot de icing hard is geworden.


0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design