Nodig voor het deeg:
- 120 ml melk
- 120 ml room
- 10 g droge gist of 20 g verse gist
- 1 ei
- 2 x 240 g bloem
- 25 g suiker
- 1 tl zout
- 50 g boter
Nodig voor de vulling:
- 100 g boter
- 200 g donkerbruine cassonadesuiker
- 2 el kaneel (optioneel)
Nodig voor het glazuur:
- 100 g bloemsuiker
- 1 el melk
Werkwijze:
- Warm de melk even op tot hij lauw is. Doe de melk in de mengkom van de keukenrobot en voeg de gist, de room, het ei en 240 g bloem toe. Laat dit deeg 5 minuten kneden met de kneedhaak.
- Voeg aan dit voordeeg de resterende bloem, de suiker, de boter en het zout toe. Kneed het deeg nog 10 minuten.
- Leg het deeg in een kom en bedek de kom met een keukenhanddoek of vershoudfolie. Het deeg mag nu 20 minuten rijzen in een oven van 40°C.
- Maak intussen de vulling: laat op een laag vuur de boter met de cassonadesuiker en het kaneel smelten tot een pasta. Laat afkoelen.
- Neem het deeg voorzichtig uit de kom en leg het op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het uit tot een rechthoekige deeglap van ongeveer 30 x 40 cm.
- Smeer de cassonadesuikerpasta gelijkmatig uit over de deeglap.
- Rol het deeg in de lengte op tot een dikke rol. Meet en markeer de rol in een twaalftal gelijke stukken.
- Snij de koeken uit de deegrol door met een stuk flosdraad op de markeerstrepen door de rol heen te snijden. Schik de koeken in een beboterde ovenschaal. Laat die opnieuw 20 minuten rijzen op 40°C.
- Haal de gerezen koeken uit de oven en verwarm de oven voor tot 180°C.
- Bak ze af voor 24 minuten op 180°C.
- Meng voor het glazuur de bloemsuiker met de melk. Bestrijk de koeken met het glazuur als ze een halfuurtje afgekoeld zijn.
0 reacties:
Een reactie posten