Bresiliennetaart


 

Nodig:
- boter of bakspray
- 1 vel bladerdeeg
- 3 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
- 90 g suiker
- 1 el vanillesuiker
- 45 g bloem
- 375 ml melk
- 500 ml volle room
- 1 el suiker
- bresiliennenootjes

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vet een taartvorm in met boter of bakspray. Leg het bladerdeeg in de vorm, snij de randen eraf en prik  er gaatjes in met een vork.
- Klop de eidooiers op, samen met de helft van de suiker.
- Meng de bloem door dit beslag.
- Voeg er de koude melk bij en roer.
- Klop de eiwitten samen met de rest van de suiker stijf en meng dit onder het beslag.
- Giet het beslag in de taartvorm tot aan de rand.
- Bak de taart 45 minuten op 170°C. Laat de taart afkoelen.
- Klop de room op met een eetlepel suiker en verdeel de opgeklopte room over de afgekoelde taart.
- Werk de taart af met een laagje bresiliennenootjes.






2 reacties:

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design