Sneeuwkoekjes


Nodig (voor 24 koekjes)

- 90 g boter op kamertemperatuur
- 80 g blonde kandijsuiker
- 85 g kristalsuiker
- 2 eieren
- 60 g fondantchocolade, au bain marie of in de microgolfoven gesmolten
- 1 tl vanille-essence
- 140 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- een kopje poedersuiker voor de afwerking

Werkwijze

- Werk de 2 soorten suiker onder de boter.
- Meng de eieren één voor één door het botermengsel. Roer er de gesmolten chocolade en de vanille-essence door.
- Voeg tot slot bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot een kleverig deeg.
- Zet het koekjesdeeg minstens 2 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Vorm balletjes met ongeveer anderhalve theelepel koekjesdeeg. Rol de balletjes royaal door de poedersuiker en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat wat plaats tussen de balletjes, want ze lopen uit tijdens het bakken.
- Bak de koekjes 12 minuten op 170°C en laat ze afkoelen op een rooster.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design