Driekoningentaart
Nodig
- 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg
- 125 g amandelpoeder
- 125 g suiker
- 125 g boter op kamertemperatuur
- 2 eieren
- boon (ik gebruikte een amandel, er zijn hiervoor ook speciale beeldjes -fèves- beschikbaar)
- 1 eigeel, losgeklopt met een tl water
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom het amandelpoeder, de suiker en de boter.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Gebruik de taartvorm om uit het eerste vel bladerdeeg een ronde te snijden die even groot is als de vorm. Gooi de restjes niet weg, je kunt ze nog gebruiken om je taart te versieren.
- Leg het tweede vel bladerdeeg met het bakpapier eronder in een taartvorm. Druk goed aan tegen de zijranden van de vorm en verwijder het overtollige deeg dat over de rand van de vorm komt. Prik met een vork in de bodem op verscheidene plaatsen.
- Verdeel de frangipanevulling over de taartbodem en laat hierbij de buitenrand 1-2 cm vrij. Druk de boon op een willekeurige plaats in de vulling.
- Bestrijk de vrijgelaten rand met het eigeel en leg er dan de uitgesneden cirkel bladerdeeg op. Duw aan de randjes aan en bestrijk ook de randen van het bovenste vel bladerdeeg met eigeel.
- Sluit de taart door de rand van de onderste laag deeg eroverheen te plooien en druk de randen aan. Maak een gaatje in het midden van het deeg zodat de lucht kan ontsnappen.
- Maak met een scherp mes een mooi patroon in de bovenste deeglaag. Kerf het voorzichtig in, snij het deeg niet volledig door tot aan de vulling. Je kunt de restjes bladerdeeg gebruiken om de taart verder te versieren.
- Bestrijk tenslotte het hele oppervlak van de taart met de rest van het eigeel.
- Zet de taart gedurende een kwartier in de voorverwarmde oven. Verlaag de oventemperatuur tot 175°C en laat de taart nog 20 minuten verder bakken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten