Chocolate chip cookies


Nodig (voor 36 koekjes)

- 113 g boter op kamertemperatuur
- 1/2 cup kristalsuiker
- 1/2 cup lichtbruine kandijsuiker
- 1 ei op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-essence
- 1 + 1/4 cup bloem
- 1 el maizena
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 1 cup bakvaste chocoladedruppels

Werkwijze

- Doe de boter met beide soorten suiker in een kom en wrijf met een spatel tot een zalvig mengsel.
- Voeg het ei en de vanille toe en verwerk in het deeg.
- Doe daarna de bloem, de maizena, het bakpoeder en het zout erbij en meng met de spatel tot een stevig koekjesdeeg.
- Voeg tot slot de chocoladedruppels toe en meng ze gelijkmatig onder het koekjesdeeg. Als je graag noten lust kun je ook nog een handvol fijngehakte noten naar keuze toevoegen.
- Vorm deegballetjes ter grootte van een okkernoot (ongeveer anderhalve theelepel deeg). Zet de balletjes minstens een uur in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen. Laat ze in dat geval 20 minuten ontdooien op de bakplaat voor je ze afbakt.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Leg de deegballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ongeveer 5 cm tussen de koekjes, want ze lopen uit in de oven.
- Bak de koekjes boven in de oven 12-13 minuten op 170°C.
- Laat ze op de bakplaat afkoelen of leg ze voorzichtig met een paletmesje op een rooster tot de buitenkant uithardt.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design