Chocoladetruffels met hazelnoot









Naar het recept van Jeroen Meus

Nodig voor 40 truffels
- 1 dl volle room
- 50 g roomboter
- 200 g fondant chocolade
- 75 g hazelnoten

- 200 g chocolade naar keuze
- cacaopoeder, nootjes, chocoladeschilfers ...

Werkwijze
- Breng de room met de boter aan de kook in een steelpannetje.
- Breek 200 g fondant chocolade in kleine stukjes en doe ze in een mengkom.
- Giet de kokende room over de chocoladestukjes en meng met een garde tot ganache.
- Maal de hazelnoten fijn met een blender of koffiemolen en voeg ze bij de ganache.
- Dek de chocoladevulling af met plastic folie die je tegen de ganache aandrukt. Zet de ganache een halfuurtje in de diepvries.
- Nu kun je truffels vormen.  Dit doe je door met een koffielepel een schep van de opgesteven ganache te nemen.  Met een tweede koffielepel vorm je een truffel.  De vorm mag wat onregelmatig zijn.  Leg de truffels op een met bakpapier beklede schotel en steek in elke truffel een houten prikkertje.  Zet dan de truffels nog een kwartiertje in de diepvries.
- Smelt 200 g chocolade au bain marie of in de microgolf.  Ik gebruikte melkchocolade omdat ik die het liefst lust, maar je kunt de truffels ook met fondant chocolade afwerken.
- Zet daarnaast schaaltjes klaar met wat je wil gebruiken om je truffels af te werken.  Ik raspte fondant, melk- en witte chocolade, maar je kunt ook cacaopoeder of fijngemalen nootjes gebruiken.
- Dip de truffel telkens in de gesmolten chocolade.  Door de truffel wat rond te draaien aan de prikker kun je de overtollige chocolade eraf draaien.  Zet daarna onmiddellijk de truffel in het schaaltje met omhulsel en schep met een koffielepeltje de chocoladeschilfers erover zodat ze in de nog warme chocolade blijven kleven.
- Laat de truffels een halfuurtje opstijven in de koelkast en verwijder daarna de houten prikkertjes.
- Bewaar de truffels in een afgesloten pot in de koelkast.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design