Romige kersencake

De basis van deze cake is redelijk simpel, maar door toevoeging van de banketbakkersroom en fruit is hij extra lekker.  Ik gebruikte kersen, maar je kunt eender welk zomerfruit gebruiken.


Nodig voor de banketbakkersroom:
- 250 ml melk
- 4 el suiker
- 2 eidooiers
- 2 el maïszetmeel
- 25 g boter

Nodig voor de cake:
- 75 g boter op kamertemperatuur
- 50 ml zonnebloemolie
- 125 g suiker
- 1 el vanillesuiker
- 3 eieren
- 200 g zelfrijzende bloem
- 100 ml melk
- 300 g ontpitte (diepvries)kersen

Werkwijze:
Maak eerst de banketbakkersroom.
- Doe de melk met het vanille-extract in een steelpan en breng al roerend aan de kook.  
- Mix de eidooiers met de suiker licht en romig.  Mix dan het maïszetmeel erdoor.
- Schenk 1/2 van de kokende melk in een straaltje bij het eimengsel en meng goed.
- Doe dit mengsel dan terug bij de pan met melk.  Breng op een laag vuur aan de kook en blijf roeren tot de banketbakkersroom indikt.
- Als de room mooi dik en gekookt is, giet je het in een schaal.  Leg er plastic folie op en laat afkoelen.

- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Mix voor de cake de boter en de olie met de suiker en de vanillesuiker.
- Voeg dan één voor één de eieren toe en mix telkens tot het ei in het beslag is opgenomen.
- Voeg de zelfrijzende bloem toe en mix samen met de melk door het beslag.
- Vet een springvorm van 28 cm in en leg een stuk bakpapier op de bodem. Doe het beslag in de vorm.
- Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en verdeel egaal over het cakebeslag.
- Snij de kersen in 2 en verdeel ze over de room.
- Bak de cake voor 35 minuten op 175°C.
- Laat de cake even afkoelen in de vorm en daarna verder op een  rooster.  Bewaar in de koelkast.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design