Perentaart
Nodig voor het taartdeeg:
- 125 g boter
- 300 g bloem
- 180 g suiker
- 1 ei + 1 eidooier
- 10 g bakpoeder
- 2 g vanillesuiker
Nodig voor het cakedeeg:
- 100 g eieren (ongeveer 2 medium eieren)
- 100 g suiker
- 100 g boter op kamertemperatuur
- 100 g zelfrijzende bloem
- 2 grote of 3 kleine peren
- bruine suiker
- abrikozengelei
Werkwijze:
- Meng alle ingrediënten voor het taartdeeg tot een vast deeg. Verpak het in plastic folie en laat het 24 uur rusten in de koelkast.
- Bekleed een beboterde keramische taartvorm met het deeg. Ik doe dit door het deeg met de vingers in de vorm te drukken tot het overal (ook aan de randen) ongeveer een halve centimeter dik is.
- Maak dan het cakedeeg. Klop de boter met de suiker romig.
- Voeg de eieren één voor één toe, klop telkens tot het ei volledig is opgenomen.
- Voeg tot slot de zelfrijzende bloem onder het beslag en meng nogmaals kort.
- Giet dit cakedeeg in het taartdeeg.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Schil de peren en snij ze in 4 stukken. Druk de kwarten in het cakedeeg en bestrooi ze met bruine suiker.
- Bak de taart 30 minuten op 190°C.
- Verwarm een eetlepel abrikozengelei met een eetlepel water tot de gelei gesmolten is. Bestrijk de taart met dit mengsel als ze uit de oven komt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten