Snelle broodjes
Nodig voor 16 broodjes:
- 600 g bloem
- 2 zakjes bakpoeder
- 2 tl zout
- 2 tl suiker
- 1 ei
- 300 g magere verse kaas
- 120 ml + 2 el melk
- 120 ml zonnebloemolie
- parelsuiker, sesamzaadjes, noten, zonnebloempitjes, ... (facultatief)
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng in de kom van de keukenmachine bloem, bakpoeder, zout en suiker.
- Voeg dan het ei, de verse kaas, 120 ml melk en de olie toe.
- Laat de machine het deeg een tiental minuten kneden.
- Deel het deeg 4 keer in twee en vorm 16 ronde broodjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Snij met een scherp mes bovenop de broodjes een kruis. Bestrijk ze met een klein beetje melk en bestrooi eventueel met parelsuiker of wat zaden/pitten.
- Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 170°C in 25 minuten goudbruin.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten