Peren-amandeltaart
Nodig:
- 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 el suiker
- 1 el bloem
- 2 peren (nog niet te rijp)
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzende bloem
- 3 tl amandelaroma
- een handvol amandelschilfers
- 2 eetlepels abrikozenconfituur
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol het vel bladerdeeg met het bakpapier open in een taartvorm. Druk het deeg goed aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
- Meng 1 eetlepel suiker met 1 eetlepel bloem. Strooi dit mengsel over de bladerdeegbodem. Het zorgt ervoor dat het bladerdeeg lekker knapperig blijft.
- Klop de boter met de suiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng ze onder het beslag.
- Meng de zelfrijzende bloem en het amandelaroma tot slot onder het deeg.
- Giet het deeg in de bladerdeegbodem.
- Schil de peren, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis. Verdeel ze met de smalle kant naar binnen gericht en de bolle kant naar boven over het deeg, druk ze er licht in.
- Bestrooi de taart met amandelschilfers.
- Bak de taart 35 minuten op 175°C.
- Verwarm in een steelpannetje de abrikozenconfituur met 2 eetlepels water. Bestrijk de warme perentaart met de gesmolten abrikozenconfituur.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten