Appelbroodpudding
Nodig:
- 240 g oud brood
- 400 ml melk
- 45 g vanillepuddingpoeder
- 1 tl vanille-essence
- 120 g suiker
- 2 losgeklopte eieren
- 1 appel in kleine blokjes
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Verkruimel het brood in een grote kom en overgiet met melk. Laat het brood even weken in de melk en maal het daarna wat fijner met behulp van een pureestamper.
- Meng er het vanillepuddingpoeder, de vanille-essence, de suiker, de eitjes en de appelstukjes door.
- Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem. Schenk het broodpuddingbeslag in de ovenschaal.
- Bak de broodpudding 30 minuten op 200°. Verlaag dan de oven naar 180° en bak nog 30 minuten.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten