Snelle broodjes

Deze broodjes moeten door de toevoeging van het bakpoeder niet rijzen en zijn dus heel snel klaar.  Er zit verse kaas in, maar dit smaak je niet in de afgebakken broodjes.  De broodjes zijn het lekkerst als ze nog een beetje ovenwarm zijn.



Nodig voor 16 broodjes:
- 600 g bloem
- 2 zakjes bakpoeder
- 2 tl zout
- 2 tl suiker
- 1 ei
- 300 g magere verse kaas
- 120 ml +  2 el melk
- 120 ml zonnebloemolie
- parelsuiker, sesamzaadjes, noten,  zonnebloempitjes, ... (facultatief)

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng in de kom van de keukenmachine bloem, bakpoeder, zout en suiker.
- Voeg dan het ei, de verse kaas, 120 ml melk en de olie toe.
- Laat de machine het deeg een tiental minuten kneden.
- Deel het deeg 4 keer in twee en vorm 16 ronde broodjes.  Verdeel ze over een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Snij met een scherp mes bovenop de broodjes een kruis.  Bestrijk ze met een klein beetje melk en bestrooi eventueel met parelsuiker of wat zaden/pitten.
- Bak de broodjes in de voorverwarmde oven op 170°C in  25 minuten goudbruin.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design