Platbrood

Dit platbrood is een fijne afwisseling voor aardappelen of pasta.  Ook als bijgerecht bij barbecue smaakt het prima!


Nodig:
- 185 ml melk
- 50 g boter
- 320 g bloem
- 1/2 tl zout
- olijfolie

Werkwijze:
- Verwarm de melk met de boter tot de boter gesmolten is, eventueel in de microgolfoven.
- Doe de bloem, het zout met de melk en de boter in de kom van de keukenmachine.  Kneed tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen en vorm van elk deel een bal.  Rol elke bal uit tot een pannenkoek van ongeveer 3 mm dik.
- Verwarm een beetje olijfolie (1/2 tl) in een pan op middelmatig vuur.  Als je een tefalpan gebruikt heb je bijna geen olijfolie nodig.
- Leg het brood in de pan als die goed is opgewarmd.  Laat het bakken tot het begint op te blazen (anderhalve tot 2 minuten), draai het daarna om en laat de andere kant ook nog een goede minuut bakken.
- Bak op dezelfde manier de 3 andere broden.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design