Appelbroodpudding

Als ik met de broodrestjes een klassieke broodpudding met rozijntjes maak worden de rozijntjes er door de kids altijd uitgepeuterd.  Om de een of andere reden lusten ze die dus niet...
Met deze versie met appelstukjes is iedereen tevreden!


Nodig:
- 240 g oud brood
- 400 ml melk
- 45 g vanillepuddingpoeder
- 1 tl vanille-essence
- 120 g suiker
- 2 losgeklopte eieren
- 1 appel in kleine blokjes

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Verkruimel het brood in een grote kom en overgiet met melk.  Laat het brood even weken in de melk en maal het daarna wat fijner met behulp van een pureestamper.
- Meng er het vanillepuddingpoeder, de vanille-essence, de suiker, de eitjes en de appelstukjes door.
- Vet een ovenschaal in met boter en bestuif met bloem.  Schenk het broodpuddingbeslag in de ovenschaal.
- Bak de broodpudding 30 minuten op 200°.  Verlaag dan de oven naar 180° en bak nog 30 minuten.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design