Naanbrood



Nodig

- 125 ml warm water
- 7 g gedroogde gist of 14 g verse gist
- 1 tl suiker
- 300 g bloem
- 100 g Griekse yoghurt
- olijfolie
- snuifje zout
- olijfolie, gekruid naar smaak (ik voegde provençaalse kruiden toe)

Werkwijze

- Meng in een klein kommetje het warme water met de gist en de suiker.  Zet het kommetje 5 minuten opzij totdat het mengsel begint te schuimen.
- Doe de bloem in de kom van de keukenmachine en voeg hierbij het gistpapje, de Griekse yoghurt en 1 eetlepel olijfolie.
- Kneed het deeg met de keukenmachine ongeveer 10 minuten tot een mooi stevig zacht deeg.  Voeg halverwege het kneden het zout toe.
- Doe een beetje olijfolie in een kom en draai hierin de deegbal rond zodat hij helemaal bedekt is met olie.
- Dek de kom af en laat het deeg rijzen tot het dubbel zo groot is (ongeveer een uur).
- Na het rijzen verdeel je het deeg 3 keer in 2 zodat je 8 deegballetjes hebt.
- Druk de balletjes plat met de hand tot je een plat broodje hebt met een diameter van ongeveer 15 cm.  Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes gemakkelijker uit te rollen.
- Zet een pan op het vuur en warm deze goed op.
- Borstel de broodjes langs beide kanten in met gekruide olijfolie.
- Doe een broodje in de pan en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen.  Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere broodjes.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design