Nodig voor 24 stukjes:
- 6 eieren
- 300 g suiker
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 150 g mascarpone
- 350 g zelfrijzende bloem
- zeste van 1 citroen
- 400 g (diepvries)kersen
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Splits de eieren. Klop het eigeel met de suiker tot een luchtige witte massa.
- Voeg de boter en de mascarpone toe en klop tot die volledig is opgenomen.
- Voeg in verschillende keren de bloem toe aan het beslag en uiteindelijk ook de citroenzeste. Meng tot alles volledig is opgenomen, maar ook niet langer dan noodzakelijk.
- Klop de eiwitten tot sneeuw en hef ze voorzichtig onder het beslag.
- Bekleed een grote rechthoekige bakvorm (ongeveer 25x35 cm) met bakpapier. Dit gaat gemakkelijker als je de vorm eerst licht invet met olie of bakspray.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Verspreid daarna de kersen bovenop het beslag.
- Bak de cake 45 minuten op 175°. Controleer of hij gaar is door een prikker in het midden van de cake te steken. Als de prikker schoon uit de cake komt is hij klaar.
- Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen en ontvorm hem daarna om verder af te koelen op een rooster.
- Je kunt deze cake ook in een standaard rechthoekig bakblik maken, gebruik dan de helft van de ingrediënten.
0 reacties:
Een reactie posten