Nodig voor 6 glaasjes:
- 400 g aardbeien
- 250 g mascarpone
- 12 speculoosjes
- 2 eieren
- 60 g suiker
- 2 eetlepels vanillesuiker
- een scheutje amaretto (facultatief)
- een kopje sterke koffie of een kopje melk (voor wie niet van koffie houdt)
Werkwijze:
- Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in stukjes.
- Splits de eieren.
- Klop de eidooiers samen met de mascarpone en de suiker luchtig.
- Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker stijf. Schep voorzichtig door de mascarponecrème en meng goed. Doe de crème in een spuitzak.
- Meng de koffie of de melk met de likeur indien je die wil toevoegen. Wentel de speculoosjes door de vloeistof. Leg op de bodem van elk glaasje een koekje.
- Schik een laagje aardbeien op het speculoosje en bedek de aardbeien met een laag mascarponecrème.
- Herhaal de 2 bovenstaande stappen nog een keer tot de glaasjes mooi gevuld zijn.
- Zet de glaasjes ten minste 3 uur in de koelkast.
- Werk af met een blaadje munt of chocoladekrullen.
De eerste aardbeien zijn er. Ik maakte gisteren je receptje. Het viel bij iedereen in de smaak! Dank je Evelyne
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Bieke
De eerste aardbeitjes zijn er. Ik heb gisteren je receptje uitgeprobeerd. Super lekker!
BeantwoordenVerwijderenBedankt Evelyne