Nodig voor ongeveer 15 pannenkoeken:
- 20 g boter
- 200 g zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 75 g suiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 0,5 l melk
Werkwijze:
- Smelt de boter in de pannenkoekenpan en giet ze daarna in de beslagkom.
- Voeg de bloem, de eieren, de suiker en de zonnebloemolie toe.
- Voeg ongeveer 1/3 van de melk toe en mix tot er geen klontertjes meer in het beslag zitten.
- Mix daarna de resterende melk bij het beslag.
- Warm de pannenkoekenpan goed op (je hoeft voor de eerste pannenkoek geen boter meer te smelten, want er kleeft nog genoeg aan de pan van de eerste stap). Schenk een pollepel in de pan en draai tot het beslag over heel de pan verdeeld is.
- Je kunt de pannenkoek met een spatel omdraaien als de randjes lichtbruin beginnen te kleuren.
- Laat voor het bakken van elke volgende pannenkoek een mespuntje boter smelten in de pan.
Bak een 8-tal pannenkoeken voordat je het jonge volkje aan tafel roept, anders kun je al die zoete honger niet bijhouden...
0 reacties:
Een reactie posten