Nodig:
- 225 ml melk
- 1 ei
- 2 x 250 g bloem
- 40 g gist
- 75 g suiker
- 100 g boter
- een snuifje zout
- een extra ei om te koeken mee te doreren
Werkwijze:
- Warm de melk even op tot hij lauw is. Doe de melk in de mengkom van de keukenrobot en voeg 250 g bloem, het ei en de verkruimelde gist toe. Laat dit deeg 5 minuten kneden met de kneedhaak.
- Voeg aan dit voordeeg de suiker, de resterende bloem, de boter en het zout toe. Kneed het deeg nog 10 minuten.
- Leg het deeg in een bebloemde kom en bedek de kom met een keukenhanddoek. Het deeg mag nu 20 minuten rijzen in een oven van 40°.
- Neem het deeg voorzichtig uit de kom en leg het op een met bloem bestrooid werkblad. Rol het uit tot 1 cm dikte en steek vormen uit.
- Leg de koeken op met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
- Laat de klaaskoeken opnieuw 20 minuten rijzen op 40°.
- Haal de gerezen klaaskoeken uit de oven en verwarm de oven voor tot 220°.
- Bak ze af voor 8 à 10 minuten op 220°.
- Haal de gerezen klaaskoeken uit de oven en verwarm de oven voor tot 220°.
- Bak ze af voor 8 à 10 minuten op 220°.
0 reacties:
Een reactie posten