Broodpudding
Nodig:
- 400 g oud brood
- 6 dl melk
- 250 g donkerbruine suiker
- 3 sneetjes peperkoek
- 75 g rozijnen
- 3 eieren
- 3 eetlepels vanillepuddingpoeder
- poedersuiker
Werkwijze:
- Laat de melk koken met de suiker.
- Doe het brood en de peperkoek in stukjes in een grote kom.
- Giet de melk met de suiker over het brood en laat weken.
- Plet alles fijn met een pureestamper.
- Voeg er de rozijnen, de eierdooiers en het vanillepuddingpoeder bij.
- Klop het eiwit tot sneeuw en hef het onder het broodmengsel.
- Vet een vorm in met boter en bestrooi hem met bloem, doe het mengsel erin.
- Bak gedurende 1 uur in een op 175° voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en werk af met poedersuiker.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
0 reacties:
Een reactie posten