Appeltaart met veel fruit

Met de laatste appeltjes van de zelfpluk bij Fruit Lambrecht-Baart maakte ik deze appeltaart vol fruit.  Een stukje van deze taart bevat dus meer vitamientjes dan calorieën...



Nodig:
- 1 vel kruimeldeeg of bladerdeeg
- 100 ml light room
- 3 eieren
- 50 g suiker
- 6 appels
- sap van een halve citroen
- 3 eetlepels suiker
- 5 eetlepels abrikozenconfituur
- 1 eetlepel boter
- amandelschilfers

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Leg het vel deeg in de taartvorm.
- Schil en rasp de appels.  Giet het citroensap erover.
- Klop de eieren met de suiker op tot een luchtig geheel.
- Meng de geraspte appels met het eiermengsel en de room.  Giet over het kruimeldeeg.
- Bestrooi met 3 eetlepels suiker.
- Bak de taart gedurende 30 minuten op 200°.
- Warm de confituur op met de boter en bestrijk de taart met het mengsel.
- Bestrooi met de amandelschilfers.
- Bak nog 10 minuten en laat afkoelen op een rooster.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design