Peren-amandeltaart

In het najaar is er extra veel fruit om taart mee te bakken.  Nu de peren kraakvers geplukt zijn, smaken ze prima met amandelen in een taart met bladerdeeg.


Nodig:
- 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
- 1 el suiker
- 1 el bloem
- 2 peren (nog niet te rijp)
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 150 g zelfrijzende bloem
- 3 tl amandelaroma
- een handvol amandelschilfers
- 2 eetlepels abrikozenconfituur

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Rol het vel bladerdeeg met het bakpapier open in een taartvorm.  Druk het deeg goed aan en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
- Meng 1 eetlepel suiker met 1 eetlepel bloem.  Strooi dit mengsel over de bladerdeegbodem.  Het zorgt ervoor dat het bladerdeeg lekker knapperig blijft.
- Klop de boter met de suiker romig.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng ze onder het beslag.
- Meng de zelfrijzende bloem en het amandelaroma tot slot onder het deeg.
- Giet het deeg in de bladerdeegbodem.
- Schil de peren, snij ze in 4 en verwijder het klokhuis.  Verdeel ze met de smalle kant naar binnen gericht en de bolle kant naar boven over het deeg, druk ze er licht in.
- Bestrooi de taart met amandelschilfers.
- Bak de taart 35 minuten op 175°C.
- Verwarm in een steelpannetje de abrikozenconfituur met 2 eetlepels water.  Bestrijk de warme perentaart met de gesmolten abrikozenconfituur.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design