Cake met gecondenseerde melk

Deze cake is een gewone basiscake, maar door de gecondenseerde melk heeft hij een heel lichte karamelsmaak.  En hij is supermakkelijk, je hebt er maar 10 minuutjes voorbereidend werk aan!



Nodig:
- 50 g boter
- een blikje gezoete gecondenseerde melk, ik gebruikte deze:
Afbeeldingsresultaat voor gecondenseerde melk nestle
- 3 eieren
- 2 el vanillesuiker
- 150 g zelfrijzende bloem
- poedersuiker

Werkwijze:
- Verwarm je oven voor op 170°C.
- Smelt de boter in de microgolfoven.
- Meng alle ingrediënten met elkaar en mix een 5-tal minuten.
- Vet een cakevorm in met bakspray of boter, giet het beslag in de vorm.
- Bak de cake 30-35 minuten.  Steek een prikker in de cake om te testen of hij gaar is.  Als de prikker schoon uit de cake komt is hij klaar.
- Laat de cake een kwartiertje in de vorm afkoelen, ontvorm hem en laat hem daarna op een rooster verder afkoelen.  Bestrooi eventueel met wat poedersuiker.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design