Double fudgy chocolate cake

Soms is het moeilijk om een cake naar Amerikaans recept zo te benoemen dat hij even smakelijk klinkt als in het Engels.
'Double fudgy chocolate cake' klinkt toch stukken beter dan 'kleverige chocoladecake met chocoladeganache', vind je niet?
Deze cake heeft heel vaste, bijna toffee-achtige structuur.



Nodig voor de cake:
- 190 g zelfrijzende bloem
- 250 g suiker
- 65 g ongezoet cacaopoeder
- 1/2 tl zout
- 80 ml zonnebloemolie
- 1 groot ei
- 1 el vanille-extract
- 180 ml melk
- 180 ml kokend water met 2 tl oploskoffie

Nodig voor de ganache:
- 100 ml volle room
- 100 g fondantchocolade in callets of in stukjes

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de bloem, de suiker en het cacaopoeder in de kom van je keukenmachine.
- Voeg de olie, het ei, de vanille en de melk bij het bloemmengsel en klop tot alles goed vermengd is.
- Giet het kokende water met de oploskoffie erbij. Geen zorgen, je zal de koffie niet smaken, hij versterkt alleen de smaak van de chocolade. Klop tot een vloeibaar, glanzend beslag.  Het cakebeslag is heel vloeibaar, maar dat komt in orde!
- Vet een ronde cakevorm van 15-20 cm doorsnede in en giet het beslag in de vorm.
- Bak de cake ongeveer 45 minuten op 175°C. Om te testen of de cake gaar is steek je er een prikker middenin. Bij deze cake mogen er wat kleverige cakeresten aan de prikker blijven hangen, maar als er nog vloeibaar beslag aan de prikker hangt, bak de cake dan nog 5 minuten langer en test opnieuw.
- Haal de cake uit de oven en laat hem 20 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
- Verwarm voor de ganache de room in een steelpannetje op een zacht vuur tot tegen het kookpunt aan.
- Voeg dan de chocolade toe en roer tot die volledig gesmolten is en je een glanzende ganache bekomt.
- Laat de ganache in de koelkast afkoelen tot die de textuur van chocopasta heeft.
- Bestrijk de afgekoelde cake met de ganache.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design