Snickerscake

Ok, ik geef het toe...  Deze cake is er los over!
Cake en snickers in één levert wel een heel stevig dessert op.  Maar op dringende vraag van dochterlief komt het recept toch op mijn blog.  Voor de ultieme zoetebek, of gewoon na een stevige lentewandeling in het zonnetje...  Dan is een stukje wel toegelaten!


Nodig:
- 1 zak mini-Snickers (14 stuks)
- 200 g roomboter + 30 g voor de topping
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 175 g zelfrijzende bloem
- 50 g maïszetmeel
- 1/4 tl zout

Werkwijze voor de cake:
- Leg de helft van de Snickers een kwartiertje in de diepvriezer.
- Verwarm de oven voor op 160°.
- Klop de boter met de suiker romig in de mengkom van de keukenmachine.
- Voeg daarna de eieren één voor één toe.  Wacht met toevoegen van het volgende ei tot het volledig is opgenomen in het deeg.
- Meng in een aparte kom de bloem, het maÏszetmeel en het zout.  Voeg dit toe aan het cakebeslag en meng nog even kort.
- Snij de 7 gekoelde Snickers elk in een 6-tal stukjes.
- Doe het cakebeslag in een ingevette vorm.  Verdeel de stukje Snickers erbovenop en duw ze in het beslag tot ze net onder zitten.
- Bak de cake 50 minuten op 160°.  Steek een prikker in de cake om te testen of hij gaar is.  Als de prikker schoon uit de cake komt is hij klaar.

Werkwijze voor de topping:
- Snij de resterende Snickers in stukjes en smelt ze samen met de 30 g boter au bain marie.
- Verdeel de topping over de afgekoelde cake.


0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design