Sinaasappelcake





Nodig:
- 170 g roomboter
- 175 g suiker
- 3 eieren
- 60 ml melk
- 1 tl vanille-essence
- 160 g zelfrijzende bloem
- 2 el maïszetmeel
- 1/4 tl zout
- 2 el vers sinaasappelsap
- 2 el sinaasappelzeste

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Klop de boter met de suiker luchtig in de kom van de keukenmachine.
- Voeg de eieren één voor één toe, wacht telkens met het toevoegen van het volgende ei tot het vorige volledig in het beslag is opgenomen.
- Meng de melk en de vanille-essence onder het deeg.
- Meng in een grote kom de zelfrijzende bloem met het maïszetmeel.  Het maïszetmeel zal ervoor zorgen dat je cake lekker luchtig wordt.  Voeg het zout ook onder het meelmengsel.
- Voeg de droge ingrediënten nu toe aan het beslag en meng nog 1 keer kort, zet de keukenmachine daarna even uit.
- Kies liefst voor een bio-sinaasappel om zeste te verkrijgen.  Haal de sinaasappelschil over een rasp, maar zorg ervoor dat je niet te veel van het witte gedeelte van de schil meeraspt, dit zorgt voor een bittere smaak.  Je hebt ongeveer genoeg zeste als van 1 sinaasappel de schil raspt.
Pers daarna de sinaasappel uit.
Voeg 2 eetlepels zeste en 2 eetlepels sap toe aan het beslag en meng nog een laatste keer kort.
- Vet een cakevorm in en verdeel het beslag over de vorm.
- Bak de cake ongeveer 40 minuten op 175 graden.  De cake is klaar als je een prikker in de cake steekt en die er schoon weer uitkomt.
- Laat de cake een kwartiertje in de vorm afkoelen en keer hem dan op een rooster om om hem volledig te laten afkoelen.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design