Wafels

Pannenkoeken worden hier heel vaak gemaakt, meestal als we een beetje inspiratieloos zijn voor het 'warme' eten, als het (een beetje) feest is of gewoon als Casper pannenkoekengoesting heeft.  Maar misschien lust hij deze knapperige wafels nog wel liever!


Nodig voor ongeveer 14 wafels:
- 500 g zelfrijzende bloem
- 175 g suiker
- snuifje zout
- 250 g boter
- 3 eieren
- 0,5 l melk
- 0.5 l spuitwater

Werkwijze:
- Meng de suiker en de bloem in een grote kom.
- Splits de eieren.  Doe de eierdooiers bij de bloem, klop de eiwitten in een aparte kom tot sneeuw.
- Smelt de boter.
- Meng de melk met het spuitwater, de boter en het zout.
- Giet 1/3 van het melkmengsel onder de bloem.  Meng tot er geen klontertjes meer in het deeg zitten.  Voeg daarna de rest van het melkmengsel toe.
- Hef tot slot het eiwitschuim onder het deeg.
- Verwarm het wafelijzer voor en vet in met olie.
- Gebruik per wafel een pollepel deeg.  Laat de wafels minstens 2 minuten bakken voor je het wafelijzer opent om te zien of ze gaar zijn, ander beschadig je de wafel.
- Serveer de wafels onmiddellijk met wat bloemsuiker, slagroom of vers fruit.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design