Granola





Nodig voor een grote pot:
- 300 g havervlokken
- 100 g gemengde noten
- 70 g gedroogd fruit
- 3 eetlepels kokosvet
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels agavesiroop

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor tot 150°.
- Smelt het kokosvet met de honing en de agavesiroop op een laag vuur.
- Meng het kokosvetmengsel door de havervlokken.
- Spreid de havervlokken op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het mengsel ongeveer 20 minuten in de oven.  Roer om de 5 à 10 minuten om, want de havervlokken verbranden  makkelijk!
- Hak ondertussen de noten in grove stukken.
- Als de granola klaar is heb je 2 opties.  Wil je graag grotere stukjes in je granola, laat hem dan eerst onaangeroerd een volledig uur afkoelen.  Breek dan de 'koek' in stukjes van gewenste grootte met een lepel of met je handen.  Als je liever kleine stukjes hebt blijf je bij het afkoelen de granola omroeren.
- Meng de noten en het gedroogde fruit onder de granola.
- Bewaar de granola in een goed afgesloten pot.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design