Granola

Een tijdje geleden had ik een 'crunchy muesli'-periode...
Ik vond dat ik echt wel gezond bezig was:  in plaats van chips een handjevol muesli bij het tv-kijken, 's morgens een kommetje wegcrunchen bij het ontbijt, ...  Tot ik hoorde dat de muesli die je voorverpakt koopt vol suiker zit...  en dus helemaal niet zo gezond is!
Deze granola kun je gewoon zelf maken, met heel wat minder suiker dan de winkelversie.  Het is gezond, supermakkelijk, heel snel klaar en een stuk goedkoper!



Nodig voor een grote pot:
- 300 g havervlokken
- 100 g gemengde noten
- 70 g gedroogd fruit
- 3 eetlepels kokosvet
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels agavesiroop

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor tot 150°.
- Smelt het kokosvet met de honing en de agavesiroop op een laag vuur.
- Meng het kokosvetmengsel door de havervlokken.
- Spreid de havervlokken op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak het mengsel ongeveer 20 minuten in de oven.  Roer om de 5 à 10 minuten om, want de havervlokken verbranden  makkelijk!
- Hak ondertussen de noten in grove stukken.
- Als de granola klaar is heb je 2 opties.  Wil je graag grotere stukjes in je granola, laat hem dan eerst onaangeroerd een volledig uur afkoelen.  Breek dan de 'koek' in stukjes van gewenste grootte met een lepel of met je handen.  Als je liever kleine stukjes hebt blijf je bij het afkoelen de granola omroeren.
- Meng de noten en het gedroogde fruit onder de granola.
- Bewaar de granola in een goed afgesloten pot.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design