Kersencake

In de tuin van mijn schoonouders staat een grote, mooie kersenboom.  Hij produceert kersen van de perfecte soort:  donkerrood, dik en sappig met een krokant velletje.
Ooit waren er jaren dat we de oogst bijna niet konden bijhouden.  Dan kon je emmers vol kersen plukken als je maar hoog genoeg in de boom durfde klimmen.  Op die avonden zaten we dan kersen binnen te spelen tot onze buik er pijn van deed.
De laatste jaren is de oogst van de boom nogal wisselvallig...  Om te beginnen mag er niet teveel regen zijn.  Ook waren er eens een soort bizarre vliegen die in de onrijpe kersen prikten en ze zo om zeep holpen.  En eigenlijk blijkt dat een kersenboom op leeftijd het ook gewoon wat rustiger aan gaat doen.  Elk jaar wordt de kersenboom nauw gevolgd, maar dit jaar hebben we pech:  het zal niemand verwonderen dat de vele regen de kersen elimineerde...
We moeten ons dus troosten met een handvol duurbetaalde supermarktkersen die we tijdens het EK-voetbal kijken spaarzaam opknabbelen.  Of... met deze cake met diepvrieskersen:Nodig voor 24 stukjes:
- 6 eieren
- 300 g suiker
- 150 g boter op kamertemperatuur
- 150 g mascarpone
- 350 g zelfrijzende bloem
- zeste van 1 citroen
- 400 g (diepvries)kersen

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Splits de eieren.  Klop het eigeel met de suiker tot een luchtige witte massa.
- Voeg de boter en de mascarpone toe en klop tot die volledig is opgenomen.
- Voeg in verschillende keren de bloem toe aan het beslag en uiteindelijk ook de citroenzeste.  Meng tot alles volledig is opgenomen, maar ook niet langer dan noodzakelijk.
- Klop de eiwitten tot sneeuw en hef ze voorzichtig onder het beslag.
- Bekleed een grote rechthoekige bakvorm (ongeveer 25x35 cm) met bakpapier.  Dit gaat gemakkelijker als je de vorm eerst licht invet met olie of bakspray.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm.  Verspreid daarna de kersen bovenop het beslag.
- Bak de cake 45 minuten op 175°.  Controleer of hij gaar is door een prikker in het midden van de cake te steken.  Als de prikker schoon uit de cake komt is hij klaar.
- Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen en ontvorm hem daarna om verder af te koelen op een rooster.
- Je kunt deze cake ook in een standaard rechthoekig bakblik maken, gebruik dan de helft van de ingrediënten.


0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design