Japanse kaastaart (met maar 3 ingrediënten!)

Deze week zag ik op Facebook een recept voor een taart met maar 3 ingrediënten...  Te gek om waar te zijn, vind je niet?  Dat moest ik toch eens uitproberen...
Ik maakte de kaastaart met melkchocolade in plaats van witte chocolade, je kunt de chocolade dus kiezen naar eigen smaak.  Met fondant chocolade gaat het ook!


Nodig:
- 120 g chocolade
- 125 g roomkaas (type Philadelphia)
- 3 eieren

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170°.
- Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf.
- Meng de roomkaas door de gesmolten chocolade.
- Splits de eieren.
- Meng de eidooiers door het chocolade-kaasbeslag.
- Klop de eiwitten heel stevig.
- Spatel 1/3 van de stijfgeklopte eiwitten onder het deeg, als alles is opnomen voeg je de rest van de eiwitten in 2 keer toe.
- Bekleed een cakevorm van 15 cm  met bakpapier en vet in met bakspray.  Giet het deeg in de vorm.
- Zet de vorm op een bakplaat, gevuld met een bodempje warm water.
- Bak de kaastaart 15 minuten op 170°, verminder dan de temperatuur naar 160° en bak nog 15 minuten.  Leg dan je oven af, maar laat de taart nog 15 minuten in de gesloten oven staan om te garen.
- Laat de taart in de vorm volledig afkoelen op een taartrooster.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design