Appeltaart met mascarpone

Hebben jullie de nieuwe lay-out van m'n blog al gezien?  Ik vind 'm een heel stuk frisser en leuker nu, dat moet dus gevierd worden met een lazy, lekker receptje!

Appeltaart is mijn favoriete taart om te bakken (en om op te eten)...  Bij het publiceren van dit bericht valt het me op dat er al 5 receptjes met appel op mijn blog staan.  Sorry dus aan de niet-appelliefhebbers!  Als je de appeltjes beu bent, kan je ze gerust vervangen door peren, abrikozen of perziken.



Nodig:
- 1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
- 325 g mascarpone
- 100 g suiker
- een vanillestokje
- 2 eieren
- 100 g bloem
- 3 appeltjes in schijfjes

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Leg het vel deeg in een taartvorm en prik er met een vork gaatjes in.
- Maak nu de vulling van de taart:  meng de mascarpone met de suiker, voeg één voor één de eitjes toe, schraap het merg uit het vanillestokje en voeg toe en meng tot slot de bloem onder het geheel.
- Giet de vulling in het kruimeldeeg.
- Schik de appelschijfjes over de vulling.
- Zet de taart 50 minuten in de oven en bestuif na het afkoelen eventueel met poedersuiker.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design