Amandel-citruscake

Tussen de maartse buien door komt er al af en toe eens een zonnestraal piepen die goesting geeft in lente.  Met deze frisse cake kom je misschien wel nog meer in de sfeer!



Nodig voor de cake:
- 200 g zelfrijzende bloem
- 200 g suiker
- 1/2 tl zout
- 1 el limoenzeste
- 1 el citroenzeste
- 100 ml zonnebloemolie
- 150 ml melk
- 2 eieren
- 2 el vers limoensap
- 2 el vers citroensap
- 1/2 tl amandelaroma

Nodig voor het glazuur:
- 65 g poedersuiker
- 1 tl limoensap
- 1 tl citroensap
- 1/4 tl amandelaroma
- amandelschilfers

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Meng in een grote kom de bloem, de suiker, het zout en de zeste.
- Voeg de olie, melk, eieren, het sap en het amandelaroma samen in de kom van de keukenmachine.  Meng de natte ingrediënten tot ze 1 geheel vormen.
- Voeg de droge ingrediënten toe en klop tot een vloeiend beslag, maar niet langer dan noodzakelijk.
- Smeer een vorm in met boter en bestuif met bloem.  Giet het deeg in de vorm.
- Bak de cake ongeveer 50 minuten op 175°.  Test of de cake gaar is door er in het midden een prikker in te steken.  Als de prikker schoon uit de cake komt is hij klaar.
- Laat de cake 15 minuten in de vorm afkoelen en ontvorm.  Laat hem afkoelen op een taartrooster.
- Meng voor het glazuur het poedersuiker met het sap en het amandelaroma.
- Schenk over de lauwe cake en bestrooi  met amandelschilfers.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design