Perencake







Nodig:
- 3 eieren
- 180 g suiker
- 250 g mascarpone
- 50 g maïszetmeel
- 200 g zelfrijzende bloem
- 40 ml zonnebloemolie
- een snuifje zout
- 2 peren
- 1 eetlepel suiker

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg de mascarpone toe en mix op gemiddelde snelheid tot een glad geheel.
- Meng de bloem en het maïszetmeel eronder.
- Als laatste voeg je de olie en het snuifje zout toe.
- Snij 1 peer in blokjes, meng de blokjes door het beslag.
- Wrijf een ronde vorm van 20 cm in met boter en bestrooi met bloem.  Doe het beslag in de vorm.
- Snij de tweede peer in schijfjes, schik de schijfjes op het beslag.
- Bestrooi de cake met een eetlepel suiker en bak ongeveer 50 minuten op 175°.  Controleer of de cake gaar is door een prikker in het midden van de cake te steken.  Als de prikker schoon uit de cake komt is de cake gaar.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design