Perencake

Deze perencake is door de mascarpone een stuk romiger en steviger dan een gewone cake.
Ik koos voor dit recept voor sappige Doyenné peren, die momenteel op hun best zijn.





Nodig:
- 3 eieren
- 180 g suiker
- 250 g mascarpone
- 50 g maïszetmeel
- 200 g zelfrijzende bloem
- 40 ml zonnebloemolie
- een snuifje zout
- 2 peren
- 1 eetlepel suiker

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175°.
- Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige massa.
- Voeg de mascarpone toe en mix op gemiddelde snelheid tot een glad geheel.
- Meng de bloem en het maïszetmeel eronder.
- Als laatste voeg je de olie en het snuifje zout toe.
- Snij 1 peer in blokjes, meng de blokjes door het beslag.
- Wrijf een ronde vorm van 20 cm in met boter en bestrooi met bloem.  Doe het beslag in de vorm.
- Snij de tweede peer in schijfjes, schik de schijfjes op het beslag.
- Bestrooi de cake met een eetlepel suiker en bak ongeveer 50 minuten op 175°.  Controleer of de cake gaar is door een prikker in het midden van de cake te steken.  Als de prikker schoon uit de cake komt is de cake gaar.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design