Homemade pizza

Pizza lust bijna iedereen graag, zeker als je hem ook nog eens mag beleggen met alles wat je het liefste lust.  Pizzadeeg is heel makkelijk te maken, je moet alleen even geduld hebben voor het rijzen...


Nodig (voor 2 pizza's):
- 400 g bloem
- 4 el olijfolie
- 2 tl zout
- 2 tl suiker
- 36 g verse gist of 18 g droge gist
- 200 ml lauw water
- tomatensaus
- pizzabeleg naar keuze

Werkwijze:
- Giet de bloem in een grote kom, maak er een kuiltje in en giet daarin de olijfolie, het zout en de suiker.  Los de gist op in het water en voeg bij de bloem.
- Kneed met de hand of met de keukenmachine tot een homogeen, glad deeg.
- Maak een deegbal en leg die in een bebloemde kom.  Bedek met huishoudfolie en laat op kamertemperatuur anderhalf uur rijzen.
- Verdeel het deeg in 2 delen en rol uit op een bebloemd werkblad.
- Leg de pizza's op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 200°.
- Verdeel over elke pizza 3 eetlepels tomatensaus en garneer de pizza naar eigen smaak.
- Zet 10 minuten in de oven tot het deeg goud kleurt.
- Dien op met een frisse salade.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design