Browniecake

Kun je niet kiezen tussen brownie en cake?  In deze browniecake zitten ze allebei!


Nodig voor het browniedeeg:
- 140 g fondant chocolade in stukjes
- 50 g boter
- 50 g bruine suiker
- 1 ei
- 35 g bloem

Nodig voor het cakedeeg:
- 120 g boter
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 120 g zelfrijzende bloem
- 50 ml melk
- 1 tl vanille-extract

Werkwijze:
- Verwarm de over voor op 180°.
- Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
- Start met het browniedeeg.  Smelt de chocolade en de boter in een steelpannetje.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de bruine suiker toe.  Roer tot de suiker goed in het chocolademengsel is opgenomen.
- Meng het ei er goed doorheen.
- Voeg als laatste de bloem toe.
- Giet het browniedeeg in de vorm en bak 15 minuten.
- Maak ondertussen het cakedeeg.  Klop de boter met de suiker tot een romige massa.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
- Zeef de bloem erbij en meng tot de bloem is opgenomen.
- Voeg tot slot de melk en het vanille-extract toe.
- Verdeel het cakedeeg over de gebakken brownie.
- Verminder de oventemperatuur naar 160° en bak de cake nog 30 minuten.  Controleer of de cake gaar is door met prikker in het midden van de cake te steken.  Als de prikker schoon uit de cake komt is de cake gaar.
- Ontvorm de cake voorzichtig door hem aan het bakpapier uit het bakblik te tillen.  Zolang de cake nog warm is, kan het browniegedeelte loskomen van het cakegedeelte!
- Laat afkoelen op een taartrooster.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design