Appeltaart van mémé

Het bak-gen heb ik zonder twijfel geërfd van mijn mémé.
Toen ik kleintjes was lag het rozijnenbrood te rijzen naast de stoof.  Pépé liet ons dan altijd eens stiekem piepen onder de handdoek hoe groot die dikke deegbol werd; hij riskeerde daarvoor een strenge berisping van mémé omdat hij zo de rijs van het brood zou verstoren...  Hoe vaak heb ik niet gesmuld van die flinterdunne sneetjes 'koekenbrood' die mémé met een vlijmscherp mes van dat krakend verse brood sneed.
Een andere klassieker die elke zondag van de partij was is deze suppermakkelijke appeltaart.  Ik kan niet tellen hoeveel stukjes ik hiervan heb opgesmuld.  Mijn mémé is ondertussen al bijna 5 jaar niet meer bij ons, maar het recept heeft een ereplaatsje in mijn bak-map.


Geen weegschaal nodig, supersnel klaar:  een ideaal receptje voor The lazy bakery!

Nodig:
- 2 appelen
- 3 eieren
- 6 eetlepels olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
- 7 eetlepels melk
- 8 eetlepels zelfrijzende bloem
- 9 eetlepels suiker

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 220°.
- Klop de eitjes in een grote kom, hou 2 eetlepels geklopt ei apart voor de afwerking van de taart.
- Voeg de bloem, de suiker, de melk en de olie toe.  Mix alles samen tot een glad deeg.
- Giet het deeg in een beboterde vuurvaste glazen taartschaal.
- Schil de appeltjes en snij ze in schijfjes, schik de schijfjes op het deeg.
- Bestrooi de taart met kristalsuiker.
- Zet de taart 30 minuten in de oven.

Hoe weet je dat de taart klaar is?  Volgens mémé:
Nu en dan eens met een mes in stekken en als het niet meer aankleeft is ze genoeg gebakken...



0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design