Appeltaart van mémé




Geen weegschaal nodig, supersnel klaar:  een ideaal receptje voor The lazy bakery!

Nodig:
- 2 appelen
- 3 eieren
- 6 eetlepels olie (ik gebruikte zonnebloemolie)
- 7 eetlepels melk
- 8 eetlepels zelfrijzende bloem
- 9 eetlepels suiker
- 1 extra eetlepel suiker en gesmolten boter voor de afwerking

Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 220°.
- Klop de eitjes in een grote kom, hou 2 eetlepels geklopt ei apart voor de afwerking van de taart.
- Voeg de bloem, de suiker, de melk en de olie toe.  Mix alles samen tot een glad deeg.
- Giet het deeg in een beboterde vuurvaste  taartvorm.
- Schil de appeltjes en snij ze in schijfjes, schik de schijfjes op het deeg.
- Zet de taart 25 minuten in de oven.
- Maak van het apart gehouden ei, een eetlepel suiker en een eetlepel gesmolten boter een papje. Giet het over de warme taart en zet die nog 5 minuutjes onder de grill.

Hoe weet je dat de taart klaar is?  Volgens mémé:
Nu en dan eens met een mes in stekken en als het niet meer aankleeft is ze genoeg gebakken...



0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design