Gevulde koekjes


Nodig:
- 300 g bloem
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 120 g boter op kamertemperatuur
- 150 g suiker
- 2 eetlepels melk
- 1 ei
- 1 eiwit
- 1 theelepel vanille-extract
- vulling naar keuze (ik gebruikte frambozenconfituur en chocopasta, speculoospasta kan ook)

Werkwijze:
- Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Mix de boter met de suiker tot een crèmige massa.
- Voeg de melk, het ei en het vanille-extract toe.  Mix kort.
- Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe en mix alles tot het gemengd is.
- Zet het deeg minstens een uur in de koelkast, het zal daarna makkelijker te bewerken zijn.
- Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 1/2 cm dikte.  Steek er rondjes van ongeveer 4 cm uit.
- Leg de helft van de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat met wat ruimte ertussen.
- Schep op elk koekje een halve theelepel vulling.  Dek af met de andere helft van de rondjes.
- Druk de uiteinden voorzichtig aan met het uiteinde van een vork.
- Klop het eiwit halfstijf en bestrijk de koekjes met eiwit.
- Snij in elk koekje een X.
- Bak ze 14 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.  Draai de bakplaat halverwege één keer om.

Tip:  
Vervang het vanille-extract door enkele druppels amandel-essence voor amandelkoekjes.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design