Broodpudding

Deze broodpudding maak ik met restjes brood, die ik in de diepvriezer bewaar tot ik genoeg heb voor het recept.  Ik voeg het liefst rozijntjes toe, maar het kan ook met chocoladecallets of met een banaan; of met alledrie...


Nodig:
- 400 g oud brood
- 6 dl melk
- 250 g donkerbruine suiker
- 3 sneetjes peperkoek
- 75 g rozijnen
- 3 eieren
- 3 eetlepels vanillepuddingpoeder
- poedersuiker

Werkwijze:
- Laat de melk koken met de suiker.
- Doe het brood en de peperkoek in stukjes in een grote kom.
- Giet de melk met de suiker over het brood en laat weken.
- Plet alles fijn met een pureestamper.
- Voeg er de rozijnen, de eierdooiers en het vanillepuddingpoeder bij.
- Klop het eiwit tot sneeuw en hef het onder het broodmengsel.
- Vet een vorm in met boter en bestrooi hem met bloem, doe het mengsel erin.
- Bak gedurende 1 uur in een op 175° voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en werk af met poedersuiker.

0 reacties:

Een reactie posten

 

The lazy bakery Template by Ipietoon Cute Blog Design